Uleiul de migdale

Uleiul de migdale

2010-12-09

Este unul dintre cele mai vechi uleiuri cosmetice. Este obţinut din ramuri de migdal comun (Amygdalus communis). Substanţele active sunt gliceridele din acidul oleic şi linolic. Având o structură specifică, se caracterizează printr-o capacitate deosebită de a conferi epidermei elasticitate şi de întărire a barierei hidrolipidice a pielii. Importantă este cantitatea de ulei linolic din componenţa sa care aigură o bună funcţionare a substanţei linat dintre celule şi stratul cornos al epidermei. Datorită calităţilor sale de transfer de lipide, netezire şi catifelare, este folosit în îngrijirea pielii delicate, uscate, cu tendinţe de iritare. 

Doar dermocosmeticele Iwostin conţin

Apă termală de Iwonicz-Zdroj

Studiile au demonstrat că apa termală are efecte pozitive asupra rezistenţei şi elasticităţii epidermei, având totodată şi proprietăţi cicatrizante de excepţie.

mai mult