Dermocosmetice

Dermocosmetice

2010-12-08

Industrializarea şi consecinţele ei, printre care poluarea, au contribuit la creşterea incidenţei bolilor alergice şi a problemelor dermatologice.  

Practica dermatologică se confruntă tot mai des cu problema pielii hipersensibile; în prezent se consideră că această problemă afectează până la 50% din întreaga populaţie. Termenul „piele sensibilă” defineşte intoleranţa la majoritatea produselor cosmetice.

Pielea sensibilă apare la majoritatea pacienţilor cu alergii si probleme dermatologice: dermatită atopică, dermatită de contact, acnee rozacee şi dermatită seboreică. În cazul acestor pacienţi, se observă acutizarea problemelor dermatologice la utilizarea produselor cosmetice. 

Există, de asemenea, o categorie de persoane, la care simptomele intoleranţei la produsele cosmetice se dezvoltă, fără existenţa unui istoric de probleme dermatologice. Simptomele iritaţiei subiective afectează 1 – 10% dintre persoanele care folosesc produse cosmetice pentru îngrijirea feţei. Aceste simptome constau într-o senzaţie de disconfort (usturime, mâncărime), care apare după aplicarea produsului, uneori însoţită de înroşirea pielii. De obicei, aceste simptome au loc după câteva minute de la aplicarea produsului. De regulă, aceste probleme sunt cauzate de prezenţa conservanţilor, a parfumului şi a alcoolului.

Parfumul este unul dintre cei mai comuni alergeni. Frecvenţa testelor pozitive de contact în cazul parfumului ajunge la 5 – 14%. Pe locul al doilea pe lista ingredientelor cosmetice responsabile de apariţia dermatitei de contact se află conservanţii, care pot să provoace reacţii de iritare a pielii. 

Răspunsul la toate aceste probleme l-a constituit apariţia dermocosmeticelor, adică a cosmeticelor dermatologice, care sunt destinate utilizarii atât de pacienţii cu probleme dermatologice, cât şi de persoanele sănătoase. Dermocosmeticele sunt cosmetice special create pentru anumite tipuri de piele şi probleme dermatologice bine definite. 

Formula lor este creată în colaborare cu medicii dermatologi şi sunt distribuite exclusiv în farmacii. În afară de destinaţia cosmetică, se utilizează pentru îngrjirea unor probleme dermatologice. Conţin ingrediente cu efecte sigure, confirmate de numeroase teste. Sunt produse în condiţii sterile şi testate pe pielea sensibilă. Nu conţin substanţe alergenice, de aceea riscul apariţiei iritaţiilor este minim. Nu conţin parfum şi coloranţi, iar în componenţa lor se regăseşte o cantitate minimă de conservanţi non-alergenici. 

Doar dermocosmeticele Iwostin conţin

Apă termală de Iwonicz-Zdroj

Studiile au demonstrat că apa termală are efecte pozitive asupra rezistenţei şi elasticităţii epidermei, având totodată şi proprietăţi cicatrizante de excepţie.

mai mult