Alfa – hidroxiacizii (AHA)

Alfa – hidroxiacizii (AHA)

2010-12-09

Acizi carbonici dizolvabili în apă. Produsele care conţin AHA sunt destinate tratamentului pentru pielea uscată şi cornoasă. Se folosesc în diverse concentraţii până la 12 %. În concentraţii mai mici se aplică la exterior : micşorează aderenţa celulelor dn stratul cornos şi îndepărtează celulele moarte ale epidermei care închid canalele glandelor sebacee. Cel mai des se utilizează acizi lactici şi glicolul. 
Dau rezultate foarte bune în tratarea pielii acneice, mai ales în concentraţii mari, când sunt folosite sub formă de peeling. Folosirea îndelungată a acestuia are randament şi în îngrijirea pielii uscate, cornoase şi îmbătrânite. 
În cosmetică sunt folosiţi: 

  • Acizii glicolici extraşi din tulpina trestiei de zahăr
  • Acizii lactici din laptele acru, fermentat , din legumele murate sau din fructe
  • Obţinuţi prin fermentarea zaharinei din lapte şi altor tipuri de zaharuri
  • Acidul din vin care se găseşte în struguri şi în vin
  • Acidul din mere, care se găseşte şi în alte fructe
  • Acidul citric, regăsit în citrice

 

Doar dermocosmeticele Iwostin conţin

Apă termală de Iwonicz-Zdroj

Studiile au demonstrat că apa termală are efecte pozitive asupra rezistenţei şi elasticităţii epidermei, având totodată şi proprietăţi cicatrizante de excepţie.

mai mult